Presentació Temporada 2023 Cartells i Revista.

Ahir, dia 24 de febrer a les 20,45 hores Armats de Mataró va presentar a la ciutat els cartells :’ARMATS, LA PASSIÓ, NIT DE SILENCI,  junt amb la REVISTA d’aquest any número 25.

L’acte es va fer a la Basílica de Santa Maria de Mataró, més concretament a la Capella de la Mare de Deu dels Dolors, patrona d’Armats de Mataró- Aquest lloc tan emblemàtic va acollir la presentació que va durar uns 45 minuts.

 

Entre el públic assistent cal destacar la presencia del Banderer d’Honor d’aquest any Joan Jordán López i la seva Sra, confrares, sòcies i sòcies, representants dels Partits Polítics de la ciutat i la Regidora Adjunta de Cultura Sra. Maria José Pérez Carrasco en representació de les autoritats del Ajuntament de Mataró. Es va excusar la presencia del administrador de la Basílica de Santa Maria de Mataró per motius d’agenda.

El President d’Armats de Mataró, Sr Joaquim Valls, va agrair la presencia dels assistents i va presentar la taula de ponència on l’acompanyava el Sr. Joaquim López Vila, Secretari del Consell Pastoral i President de la Confraría de l’Oració del Senyor a l’Hort; el Sr. David Montalbán Fernández, Secretari de la Junta Directiva d’Armats de Mataró; Sr. Jordi Llinàs Barrios, soci d’Armats de Mataró i Director de “ La Passió, Últims dies de Jesús”, en aquesta edició tan especial de 40 anys.

Un a un els cartells i la revista es van anar mostrant i explicant per cada ponent.

Primer va ser el cartell de “Nit de Silenci” on el Sr. Joaquim López va destacar la sobrietat, senzillés i la foscor de la processó representada en el cartell. Posteriorment el Sr. Joaquim Valls en el cartell de “Armats” va explicar que la fotografia prevenia d’un relleu de marbre que s’exposa al Louvre de Paris on apareixen la Guardia Pretoriana, podent constatar la similitud amb el vestuari actual d’Armats.

 

La presentació de “ La Revista” numero 25 amb el suplement especial va correspondre al Sr. David Montalban que va destacar la gran feina a lo llarg dels anys de totes les persones que hi ha col·laborat i va fer un recorregut per l’historia de la Revista. Seguidament el Director de la Passió , Sr. Jordi Llinàs va parlar agraint l’honor d’haver estat elegit per portar a terme aquesta edició tan especial i reconeixia la gran feina de tots els anteriors directors i participants d’aquests 40 anys.

Per acabar la presentació el Sr. Joaquim Valls va explicar les analogies del cartell d’aquest any de la Passió amb una Saga cinematogràfica que va coincidir la segona pel·lícula amb l’inici de la nostre representació a l’any 1983  i el perquè d’aquestes analogies representades gràficament.

Va concloure l’acte amb unes paraules de la Regidora Adjunta de Cultura de Mataró, Sra. Maria José Pérez  Carrasco d’agraïment, reforç i escalf dedicades a Armats de Mataró per l’esforç en la difusió i defensa de la cultura i la tradició a Mataró.

Seguidament tothom va poder gaudir de fer-se les habituals fotografies i a la sortida recollir la Revista d’Armats núm 25 junt amb els corresponents cartells.

S’ha iniciat la Setmana Santa a Mataró.La pàgina web d'Armats de Mataró utilitza cookies pròpies i de tercers per facilitar la navegació per a la pàgina web, així com emmagatzema les prèvies seleccionades per l'usuari durant la seva navegació. No utilitzem cookies per emmagatzemar o tractar dades de caràcter personal. Premi acceptar si considera seguir navegant. Més informació

Los ajustes de cookies en esta web están configurados para «permitir las cookies» y ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues usando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en «Aceptar», estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar