Dijous Sant 2022

S’ha fet esperar també. Després d’un any en blanc i l’any passat desenvolupades amb infinitat de restriccions , aquest 2022 hem pogut oferir de nou i amb el format tradicional tres de les nostres representacions més emblemàtiques de la temporada: La Recollida de la Bandera i l’Homenatge a la Ciutat i la Processó Nit de Silenci.

A l’horari habitual, el Maniple dels Armats ha format a la Plaça de Santa Maria per a donar inici a la Recollida de la Bandera. Molta gent congregada per a visualitzar aquest acte, que fa 38 anys que es porta a terme. Enguany s’han pogut presentar en públic els dos equips d’armats antics, que intenten replicar els vestits que duien els armats el segle XVIII. Acompanyats per la melodia de la gaita, el Banderer d’Honor, Jordi Martí i Gelabert, ha lliurat la bandera al Banderer de la formació. Tot seguit, l’evolució del Combat General ha posat punt i final a l’acte.

 

A continuació, la desfilada per diferents carrers del centre ens ha portat de nou darrera de l’Ajuntament pel tradicional Homenatge a la Ciutat, amb la plaça plena de gent amb ganes de veure els seus armats.
L’acte, amb la presència del nostre alcalde sr. David Bote, de representants de l’ajuntament i del Banderer d’Honor, ha consistit en els parlaments tradicionals del Capità Mario Martínez i les evolucions del Maniple. S’han dut a terme el Combat General i l’Estrella, amb les dues seccions de llança i 8 signífers (portadors dels signums o estendards).

En el decurs de l’acte s’ha lliurat la insígnia de més de 25 anys desfilant a Jordi Llinàs i Ortiz que no va poder recollir-la l’any passat. També es va anomenar als germans Gonzalo i Juan García i Rubio, que enguany no han pogut desfilar amb el maniple. La presentació de l’acte ha anat a càrrec de Marc Romagosa i Lluch que ha agafat el relleu de Lluís Jubinyà (+), que ho va fer fins l’any 2019.

Tot seguit desfilada a pas lleuger fins el Castrum on hem descansat una mica per afegir-nos a la Processó Nit de Silenci, juntament amb els misteris de l’Hort de Getsemaní, la Coronació d’Espines i la Mare de Déu dels Dolors. La processó ha tingut un recorregut més reduït de l’habitual en aquest any de retrobament, i ha finalitzat a Santa Maria amb un passadís fet pels armats amb llances i torxes, mentre els seguicis i els passos entraven a Santa Maria.

El Cor Madrigalista ens ha acompanyat un any més amb el seu cant durant l’entrada i l’acte final. Les paraules de Mn Josep Rodríguez i el Bisbe Auxiliar Xavier Vilanova, han posat punt i final a l’acte.La pàgina web d'Armats de Mataró utilitza cookies pròpies i de tercers per facilitar la navegació per a la pàgina web, així com emmagatzema les prèvies seleccionades per l'usuari durant la seva navegació. No utilitzem cookies per emmagatzemar o tractar dades de caràcter personal. Premi acceptar si considera seguir navegant. Més informació

Los ajustes de cookies en esta web están configurados para «permitir las cookies» y ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues usando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en «Aceptar», estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar