Europassión 2022 Federació Catalana de Passions.

Els dies 4, 5 i 6 de març s’ha dut a terme la Trobada de les Passions Europees a Esparreguera, Europassion 2022 amb tot un seguit d’actes, entre ells la presentació el dissabte dia 5 de març de la temporada de les passions catalanes i la primera representació de la Passió d’Esparreguera.

Europassion es va crear l’any 1982 a Esparreguera amb un grup inicial que el formaven les passions de Loudéac, Nancy i Masevaux de França i Esparreguera, Olesa i Ulldecona. Actualment la formen més de 80 passions de 16 països. Els assistents a la trobada han pogut visitar diferents llocs emblemàtics del país, entre ells destaquem la visita a Montserrat, el Parlament, el Palau Episcopal i les ciutats de Manresa i Esparreguera. Algunes visites han estat conjuntes i d’altres amb grup més reduït com per exemple la de Barcelona.

El dissabte ha estat la data central de la trobada, amb la presència del Molt Honorable Sr. Pere Aragonès president de la Generalitat. S’ha dut a terme l’assemblea amb els representants de totes les passions i la primera representació de la Passió d’Esparreguera, estrenant un format reduït i un nou text en prosa. També es representarà la versió clàssica amb el text versificat en dates posteriors. La Passió dels Armats de Mataró va estar representada pel company Joan Lluís Martín, que en va ser el primer Jesús a les representacions de les Caputxines el 1983 i 1984.

 La pàgina web d'Armats de Mataró utilitza cookies pròpies i de tercers per facilitar la navegació per a la pàgina web, així com emmagatzema les prèvies seleccionades per l'usuari durant la seva navegació. No utilitzem cookies per emmagatzemar o tractar dades de caràcter personal. Premi acceptar si considera seguir navegant. Més informació

Los ajustes de cookies en esta web están configurados para «permitir las cookies» y ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues usando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en «Aceptar», estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar