Presentació revista i cartells Setmana Santa 2022

La temporada 2022 va avançant conforme avancen les dates del calendari i, pel que fa als Armats, hem presentat els cartells de Setmana Santa i la nostra Revista a la sala d’actes de Can Palauet, s’ha dut a terme la tradicional presentació amb l’assistència d’un bon nombre d’armats, representants de les confraries i de la vida cultural i associativa de la ciutat. Feia dos anys que no se celebrava ja que l’any 2020 es decretà el confinament i l’any passat no era aconsellable.

L’obertura de l’acte ha anat a càrrec del president, Joaquim Valls, donant la benvinguda i agraint la presència dels assistents. En especial ha fet menció de la presència de mossèn Josep Rodríguez, la regidora María José Pérez (Regidora adjunta de Cultura i suport a entitats culturals) i el regidor Alfons Canela (Portaveu Grup municipal Junts per Mataró)., posteriorment s’han fet les presentacions dels diferents elements previstos a l’acte.

En primer lloc David Montalban ha presentat la Revista dels Armats, la n. 24. Montalban ha comentat la foto de portada, una imatge de la Biga, amb els conductors Pere Gené i Albert Gené. En realitat la portada vol ser un homenatge al cavall “Romero”, que va morir el passat gener i que durant 25 anys ens ha acompanyat pels carrers de Mataró i en algunes sortides on la presència de la Biga ha estat factible, com per exemple a Torredembarra i Amer. També ha fet esment dels escrits que trobarem a la revista on, a més a més dels ja tradicionals, hi seran presents els del Banderer d’Honor 2022, Jordi Martí, i del sèniors amb en Josep Álvarez.

Tot seguit, Mario Martínez (Capità Manaia) ha fet la introducció al cartell dels Armats, donant pas a una projecció r de 6 minuts on es recull les imatges de cada un dels integrants del maniple amb la dita de la cançó de Lynyrd Skynyrd – Simple Man. El cartell, dissenyat per Joaquim Valls, presenta al fons una imatge del maniple i destaquen els textos amb tipografies grans on es pot llegir “NO pot TORNAR allò que no va marxar” i la data del 14 d’abril del 2022, fent esment al fet que, malgrat la pandèmia, els Armats han fet els possibles per mantenir-se actius.

Seguidament Quim Capdevila, nou director de la Passió ha presentat el cartell d’enguany, dissenyat per Sergi Julià, cartell que reflecteix una imatge d’un pictograma que representa una persona portant una creu.

A continuació, Joaquim López, president de la confraria de l’Oració a l’Hort, ha presentat el cartell de la processó “Nit de Silenci”. S’hi pot veure un penitent de la confraria portant una creu i la seva ombra que es projecta a terra.

Finalitzades les presentacions, Joaquim Valls ha donat pas a la cloenda de l’acte convidant al nostre alcalde David Bote, que s’havia afegit a mig acte per qüestions d’agenda, a dirigir unes paraules als assistents. L’alcalde ha fet esment a la recuperació de la normalitat amb la programació dels actes de la Setmana Santa, actes alguns d’ells que són Patrimoni Cultural de la Ciutat, tot agraint la feina de les entitats com la nostra.

Esperem poder retrobar-nos pels carrers de la nostra ciutat per aquesta Setmana Santa.La pàgina web d'Armats de Mataró utilitza cookies pròpies i de tercers per facilitar la navegació per a la pàgina web, així com emmagatzema les prèvies seleccionades per l'usuari durant la seva navegació. No utilitzem cookies per emmagatzemar o tractar dades de caràcter personal. Premi acceptar si considera seguir navegant. Més informació

Los ajustes de cookies en esta web están configurados para «permitir las cookies» y ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues usando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en «Aceptar», estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar