Trobada : Celebració 75 anys del Maniple de Manaies de Banyoles

Lluny queda aquell 21 de març de 1999 on l’Associació Armats de Mataró va participar de la celebració dels 50 anys del Maniple de Banyoles on es van reunir 33 entitats i 1378 participants. 25 anys son anys i és motiu per celebrar haver estat en les dos commemoracions.

Del Maniple de Banyoles consten arxius de la seva existència des de 1832 al igual que li passa a Mataró on apareixen armats des de 1705. Celebren la seva recuperació el Divendres de Dolors del 1949 desprès que l’any anterior la Processó a Banyoles fos precedida pel manípul de manaies de Girona que, d’aquesta manera, es convertia en avantguarda de la represa d’una vella i estimada tradició banyolina.

Aquesta trobada de celebració dels 75 anys ha estat més multitudinària, amb 42 agrupacions i uns 2.000 participants, i ha estat diferent. Amb les restriccions de cavalleria i carros, i sense poder fer cap evolució, la desfilada a pas lleuger de 3,5 km ha estat rapida i contundent amb la ajuda del clima que ha respectat l’espectacle.

La representació del Maniple de Mataró amb 43 integrants , ha sortit en la posició 24 i en 1 hora s’ha fet tot el recorregut. Des d’aquí saludem als organitzadors i els hi desitgem una gran Setmana Santa 2024.La pàgina web d'Armats de Mataró utilitza cookies pròpies i de tercers per facilitar la navegació per a la pàgina web, així com emmagatzema les prèvies seleccionades per l'usuari durant la seva navegació. No utilitzem cookies per emmagatzemar o tractar dades de caràcter personal. Premi acceptar si considera seguir navegant. Més informació

Los ajustes de cookies en esta web están configurados para «permitir las cookies» y ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues usando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en «Aceptar», estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar