Remodelacions al “Castrum” que s’iniciaran al 2023.

La noticia es va publicar el dia 10 se novembre, i el Capgròs de Mataró en va ser l’autor després que l’ajuntament ho publiques en la seva pagina d’actualitat.

“L’Ajuntament adequarà el local del carrer de Sant Simó a la normativa perquè compleixi els requisits de ser un espai cultural públic… “

Un dels temes més importants era fer l’accés per persones amb mobilitat reduïda, que podran gaudir una vegada tot acabat de l’exposició amb tot el material d’armats, així com altres activitats o exposicions independentment del pis en que es facin.

Armats de Mataró és una de les associacions culturals que tenen assignat el local municipal i des de l’any 2015 el comparteixen amb altres entitats mataronines, amb “Els Pessebristes de Mataró”, “l’Equip de Suport” i el “Cor Madrigalista”, quan van ser reubicats al canviar l’ús de “La Presó“ .

L’anomenen el ‘Castrum’, en llenguatge llatí. Actualment sols “Armats de Mataró” i el “Cor Madrigalista” l’ocupen desprès de la marxa de la resta d’entitats al no complir amb les seves expectatives d’espai i disseny .

Ara el local haurà d’afrontar 9 mesos d’obres per poder-lo adequar a normativa. La reforma ha sortit a licitació per 475.000 euros i serà desallotjat durant el procés amb tots els maldecaps que comportarà per guardar el material històric que hi ha i al mateix temps poder seguir cooperant amb altres entitats com els Pessebres Vivents i Passions d’altres localitats de Catalunya o els Pastorets de Mataró.

Després de molts anys d’espera, casi vuit anys , s’ha complert lo pactat d’un inici i la reforma d’aquest espai de l’antic Centre d’Acollida Municipal que anteriorment no tenia us, estava molt esperada per poder desenvolupar tot el potencial d’aquesta entitat i que la ciutat de Mataró pugues gaudir durant tot l’any de lo que sols es pot veure als carrer per la Setmana Santa mataronina, una injecció cultural que reforçarà teixits associatius i vincles amb altres entitats mataronines i d’altres de tot Catalunya.

Just davant de carrer de la Palma, en ple rovell de l’ou i a tocar de Santa Maria, era un dels reptes pendents complert per l’Ajuntament, el lloc era l’adient perquè les seves activitats culturals públiques des de fa més de 300 sempre han estat vinculades a la Basílica de Santa Maria de Mataró, desfilades, processons i la representació de “ la Passió” que per cert aquest any 2023 celebrarà els seus 40 anys.

Us esperem !!!!La pàgina web d'Armats de Mataró utilitza cookies pròpies i de tercers per facilitar la navegació per a la pàgina web, així com emmagatzema les prèvies seleccionades per l'usuari durant la seva navegació. No utilitzem cookies per emmagatzemar o tractar dades de caràcter personal. Premi acceptar si considera seguir navegant. Més informació

Los ajustes de cookies en esta web están configurados para «permitir las cookies» y ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues usando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en «Aceptar», estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar