Divendres Sant 2022

Divendres és el dia de la Processó General. L’any 1990 els Armats ens vam incorporar a aquesta processó que ajunta totes les confraries i germandats de la ciutat. Com a prèvia a aquest acte, anem a recollir al Sant Crist de la Bona Mort al carrer Prat de la Riba, davant del domicili de l’Àngel Rubio (+) que malauradament ens va deixar l’any 2020. Un Combat de 2 ha precedit a l’aixecament del Sant Crist i la seva incorporació al bell mig de la formació del Maniple, per anar tot seguit fins a l’interior de Santa Maria.

Tots els misteris, els seus portants i els acompanyants, estaven a punt a l’interior de la Basílica i a un quart de 8 la Bandera dels Armats sortia de la Basílica iniciant la processó. Un combat de 2 a la plaça per a tot el públic present i tot seguit hem començat el nostre camí.

Un recorregut més curt de l’habitual, la Covid encara cueja, ens ha portat a desfilar pels carrers habituals, excepte el tram llarg del carrer Argentona, Torrent i plaça de les Tereses, substituït per la Muralla del Tigre fins a la cantonada amb la Plaça de Santa Anna on finalitzava el trajecte que Comissió de Setmana Santa de Mataró a organitzat per aquest any. Moment emotiu de la processó ha estat el minut de silenci a la cantonada del carrer Argentona amb la muralla, on tot el maniple ha retut un homenatge al difunt company Joan Rovira i Viñas (+), davant del domicili familiar.

Finalitza així la nostra participació en la temporada del retrobament amb els carrers i els veïns de la nostra ciutat després dels dos anys d’absència forçosa. Ara és el moment de recuperar efectius i tornar a ampliar el maniple, que ha de mantenir-se, per tradició i història, com un dels referents a Catalunya.La pàgina web d'Armats de Mataró utilitza cookies pròpies i de tercers per facilitar la navegació per a la pàgina web, així com emmagatzema les prèvies seleccionades per l'usuari durant la seva navegació. No utilitzem cookies per emmagatzemar o tractar dades de caràcter personal. Premi acceptar si considera seguir navegant. Més informació

Los ajustes de cookies en esta web están configurados para «permitir las cookies» y ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues usando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en «Aceptar», estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar