2022 Efemèride de Trobades d’Armats (2002/2007/2012)

L’any passat comentàvem l’efemèride dels 20 anys de la Trobada General d’Armats a Martorelles. Enguany hem tingut tres aniversaris diferents de tres trobades o desfilades d’armats amb participació dels Armats de Mataró.

Trobada d’Armats de les comarques Tarragonines a Montblanc – 20 anys – 17/03/2002

Ja a mitjans de l’any 2001, es comenta en reunions de junta que l’agrupació de Montblanc vol organitzar una concentració de tot Catalunya. Aquest fet obligaria, depenent del dia que fos, a retocar les dates de representació de la Passió i podria afectar a la col·laboració amb el Prendiment. Recordem que els dos intents de les temporades anteriors van ser infructuosos, ja que el 1999 va ploure i el 2000 un accident de trànsit va tallar la processó. Finalment s’accepta anar a la trobada que se celebraria el 17 de març del 2002.

 

No obstant el febrer del 2022, els Armats de Montblanc van haver de renunciar a una trobada general i van optar per a organitzar la X Trobada de les Comarques Tarragonines. El motiu era pressupostari i degut a la falta d’aportacions de diner van haver de reduir el format. No obstant això continuaven mantenint la seva invitació envers la nostra agrupació. La trobada va ser doncs de l’estil de les que acostumen a fer a les comarques Tarragonines. Concentració de les agrupacions per a un esmorzar de germanor, vestir-se i desfilar en l’ordre establert fins arribar al lloc central on es rebria l’obsequi per la participació.

La pluja va fer acte de presència i va deslluir una part de l’esmorzar i de la desfilada. Hi va haver moltes crítiques a nivell intern sobre la necessitat de desfilar o no. Finalment els maniples van desfilar. En total 18 agrupacions de Tarragona, 2 de Barcelona i 1 de Lleida. Un cop finalitzat l’acte l’expedició dels Armats va anar a un dinar propi i a la tarda es va retornar a Mataró. Hi va haver un fet desafortunat. El trofeu obsequi rebut, va ser sostret de la bossa on el guardava la noia de logística a qui se li va confiar, mentre seguien la desfilada. No va aparèixer, però els organitzadors van tenir la gentilesa de fer-nos-en arribar un altre.

Trobada d’Armats a Lleida – 15 anys – 17/03/2007

Els Armats de la Sang de Lleida, van organitzar el 2007, la 5a Trobada General de Catalunya. Ja un any abans, alguns integrants de la junta d’aleshores es van desplaçar fins a la capital del Segrià, convidats pels organitzadors, per a fer un assessorament de cara a la trobada. La trobada va comptar amb la presència de 38 agrupacions: 4 de Barcelona, 14 de Tarragona, 7 de Lleida i 13 de Girona.

 

Mataró va presentar una formació de 83 armats, que junt amb els acompanyants, van sortir de Mataró amb dos autocars, arribant a Lleida sobre les 12 del migdia. Tot el conjunt va anar a dinar a un restaurant, on el servei no va ser gaire bo, i on es va haver de marxar amb presses per a poder estar a punt per a la desfilada. Quan les coses es fan amb presses no acostumen a anar bé, i així va ser. Un dels autocars es va equivocar de camí i va agafar una ruta tot sortint en direcció a Barcelona, mentre l’altre arribava a lloc i la meitat del maniple, entre ells el Capità Peláez, ja s’anava vestint. Mentrestant el primer, va rectificar recorregut, però va arribar molt tard al lloc de concentració, de manera que els que estaven vestits, van vestir a corre cuita a la resta, arribant a temps a la desfilada.
L’acte es va desenvolupar amb els protocols que acostumen a haver-hi en les trobades generals, i després del sopar de germanor de tots els participants, es va tornar a Mataró ben entrada la matinada.

Desfilada d’Armats a Torredembarra – 10 anys – 21/04/2012

L’any 2012 els companys de Torredembarra van convidar als Armats de Tarragona i a nosaltres, a fer una desfilada commemorativa dels 50 anys de la seva recuperació. Han passat 10 anys d’aquella diada emotiva, que recordem amb algunes imatges del que es va esdevenir aquella jornada.

 La pàgina web d'Armats de Mataró utilitza cookies pròpies i de tercers per facilitar la navegació per a la pàgina web, així com emmagatzema les prèvies seleccionades per l'usuari durant la seva navegació. No utilitzem cookies per emmagatzemar o tractar dades de caràcter personal. Premi acceptar si considera seguir navegant. Més informació

Los ajustes de cookies en esta web están configurados para «permitir las cookies» y ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues usando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en «Aceptar», estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar