Qui som

Resum

Armats de Mataró neix al segle XVII en representació de la guàrdia romana del Sant Sepulcre i evoluciona fins ser una entitat cultural sense ànim de lucre. Inscrita a la Generalitat de Catalunya amb la finalitat de mantenir i fomentar la tradició i la cultura promovent processions i desfilades mitjançant el Maniple i altres activitats vinculades a les seves finalitats, organitzant o participant en accions solidaries d’àmbit ciutadà en actes culturals, religiosos o d’esbargiment en els què puguin participar totes les persones associades sense cap mena de condicionant.

Les activitats es desenvolupen durant Setmana Santa, en processions com “Nit de Silenci” i desfilades com l’acte de “Recollida de la Bandera” i “Homenatge a la Ciutat” i la representació de “La Passió: Últims dies de Jesús”, tot dins la localitat de Mataró. Altres activitats, com participacions en Pessebres Vivents, trobades i desfilades i altres col·laboracions es desenvolupen en altres poblacions durant la resta de l’any en les dates de cada activitat.

Al local, anomenat “Castrum”, es pot gaudir de la seva història, material i altes particularitats d’armats i manaies. Es una exposició oberta al públic durant tot l’any excepte Setmana Santa, de lliure accés i amb possibilitat de visites guiades. (CONTACTA per les visites).

Qui som

Qui en forma part ?

Pot formar part d’Armats de Mataró qualsevol persona que estimi les tradicions i la cultura, l’entitat neix vinculada a la religió cristiana i segueix el seu camí professant fe i valors. La característica en tots els membres és la implicació, participant on la seva aptitud li permeti sentir-se més a gust. Sols es demana complir els estatus i el “Codi de Reglament Intern” que la regulen.

Qui som

Quota

Actualment la quota per majors d’edat és de 25 euros anuals. En el cas de menors d’edat i tutelats que vulguin formar part de l’entitat es facilita l’entrada a l’associació dels tutors legals mitjançant la Quota Familiar a un preu anual de 40 euros, on la inscripció és de tot el nucli familiar amb les particularitats que marquen els estatus. Qualsevol ús i despesa de material relacionat amb el Maniple o la Passió corren a compte de l’entitat. (CONTACTA amb l’entitat per ser SOCI/SÒCIA).

Qui som

Òrgan de Govern

En els estatuts actuals l’elecció de presidència és cada 4 anys. S’inicia després de Setmana Santa en un procés electoral on presenta la seva junta excepte el Capità Manaia que formarà part de la junta obligatòriament i té un procés electoral propi. Actualment, la Junta està formada per President i 9 vocalies entre elles el Capità Manaia. La llista de presidències en l’entitat de més de 300 anys és llarga. Aquí es fa recull dels últims anys:

1954 – 1955 Carles Mons Estrada.
1956 – 1962 Emili Amorós Ballester
1963 – 1969 Joan Edo Pou
1970 – 1980 Marcel·lí Llinàs Bas . (Pres. En funcions per falta d’activitat per estar prohibides les processons).
1981 – 1983 Marcel·lí Llinàs Bas.
1983 – 1998 Francesc Xavier Peláez San Francisco.
1998 – 2005 Albert Miquel Nogueres. (2004 Dimissió)
2004 – 2005 Anastasi Codosal Jato. (Vice-pres. Junta Gestora. Pres. En funcions per dimissió del pres).
2005 – 2009 Anastasi Codosal Jato.
2009 – 2013 Albert Miquel Nogueras. (2011 Dimissió).
2011 – 2013 Jordi Llinàs Ortiz. (Vice-pres. Presidència per dimissió del pres).
2013 – 2017 Rafael Llibre Tur.
2017 – 2021 Joan Rovira Viñas. (2020 A.C.S.)
2020 – 2021 Didac Benítez Cantero i Joaquim Valls Mojedano. (Vice-pres. i Adjunt. Co-presidència per defunció del pres.).
2021 – 2025 Joaquim Valls Mojedano.

Es habitual entre els grups d’armats, manies, estaferms i soldats romans que durant les trobades es faci entrega d’una “corbata” en record de la data i l’esdeveniment, també es habitual rebre o intercanviar “regals” o “detalls” en les desfilades o processons entre convidats. Però no es d’aquest tipus de distincions les que aquí s’expliquen, aquí es vol detallar les que ens particularitzen:

Distincions

1986 Nomenament de “SOLDATS DE PAU”

Pels voltants del mes de juny, el mataroní Monsenyor Jaume Gozález i Agápito, aleshores Rector de la Parròquia de Sant Andreu de Llavaneres, va proposar que Armats de Mataró pogués acompanyar-lo en la seva visita prevista pel setembre a la “Ciutat Eterna” amb motiu de la celebració del mil·lenari de la Parròquia. 

24 de setembre del 1986 a Roma, la ciutat del Vaticà. Aproximadament les 9 del matí, un grup de 40 integrants format per armats en actiu i d’algunes persones col·laboradores, es disposaven a entrar a la Plaça de Sant Pere marcant el pas al so dels timbals i fent que, per primer cop, el “pas de fangar d’ Armats de Mataró” ressonés a la que fou capital de la República i l’Imperi Romans.

Acabada la desfilada , els membres de protocol i seguretat van fer ocupar el seu lloc ja designat als participants a la plaça de Sant Pere ¡ posteriorment el Sant Pare va entrar a la plaça, encara en cotxe descobert, la multitud va respondre amb salutacions i crits d’afecte. En aquell moment el grup conjunt de Llavaneres i Mataró van onejar una gran senyera.

Acabada l’al·locució del Sant Pare, Joan Pau II ( Karol Józef Wojtyła )  a tots els peregrins i en finalitzar l’audiència fou quan es dirigí a parlar a peu, a molts dels congregats i, tot seguit, també als armats presents , que estaven situats en la gran escalinata amb la Basílica al fons.

En el moment de la conversa, es on es fa l’entrega per part del President Honorífic d’ Armats de Mataró, Marcel·lí Llinàs Bas , d’un casc en miniatura, reproducció dels que porta la tropa. El Sant Pare, en correspondència va fer lliurar un rosari a cadascun dels armats i durant aquest acte, enmig de les converses protocol·làries, el Sant Pare s’adreçà en un castellà perfecte i els hi va dir: Estoy muy contento de veros y saludaros y quiero que seáis siempre Soldados de Paz”. Nom que portem amb orgull des d’aquell dia.

Distincions

2008 segona visita al Vaticà

Posteriorment al 2008 es va fer una segona visita al Sant Pare i desfilada al Vaticà on més d’un centenar de persones van sortir de l’aeroport de El Prat de Barcelona el dimarts 9 de setembre del 2008, en un viatge en avió lluny de la incomoditat de l’autocar com la primera vegada. No es portaven les llances ni les cuirasses ja que el material va viatjar en furgoneta i en vaixell.

El dimecres dia 10, Vint-i-dos anys després el Maniple d’ Armats de Mataró tornava a desfilar per la ciutat de Roma. Val a dir que l’entorn de la plaça i el fet del lloc on estaven li donava un caire especial, difícil d’explicar en paraules per als armats que recordaven el 1986.

L’espai físic de l’audiència no era la plaça, sinó l’auditori Pau VI, després de les al·locucions, presentacions de grups i el missatge del Sant Pare, Benet XVI (Joseph Aloisius Ratzinger) , Armats de Mataró va obsequiar amb un cap d’armat com el dels premis ARMAT i ARNAT, amb una placa al peu que deia: “Armats de Mataró a Ciutat Vaticà 10-09-2008 “.

Degut a les normes de seguretat, no hi podia haver la proximitat d’abans i tant sols una persona del Maniple es podria acostar al Sant Pare i junt amb Mn. Joan Barat i Graell (Rector de la Basílica de Santa Maria) i Joan Antoni Barón i Espinar (alcalde de Mataró) li van lliurar l’obsequi detallat . El Sant Pare va obsequiar al portador amb un rosari blanc.

Distincions

2002 Patrimoni Cultural de la ciutat. “Desfilades d’ Armats de Mataró”

El març de 1999, l’entitat va sol·licitar el reconeixement com a patrimoni cultural de la ciutat, l’escrit que es va presentar venia avalat per les signatures de més de 400 persones, 4 entitats ciutadanes, 2 partits polítics, un grup municipal i 20 regidors del consistori. L’Ajuntament va demanar que era necessari un local adequat per a la seva vida associativa i l’ampliació de les activitats d’assaigs i representacions públiques com a fet cultural amb reconeixement ciutadà.


Una vegada superades aquestes dos necessitats, Armats de Mataró, el 25 d’octubre de 2001, demana activar de nou el procediment per al reconeixement de les desfilades com a patrimoni cultural de la ciutat.
En el  Ple Municipal del 7 de març, es va aprovar el reconeixement de les desfilades dels Armats de Mataró com a part integrant del patrimoni cultural de la ciutat. 

Per ordre del PRESIDENT DE LA CMI DE SERVEIS PERSONALS.
Es tramet ordre del dia complementària de la Comissió Municipal Informativa que tindrà lloc el divendres 1 de març de 2002, amb el següent ORDRE DEL DIA:

1-Línies d’actuació. Patronat Municipal de Cultura
I. Acceptació del llegat de Jordi Arenas Clavell.
2-Propostes al Ple Patronat Municipal de Cultura
I. Reconeixement de les desfilades d’Armats de Mataró com a patrimoni cultural de la ciutat.
Mataró, 27 de febrer de 2002
SECRETÁRIA,

https://serveisweb.mataro.cat/web/portal/migracio/ordres/2002/ordre8289.html

Distincions

2007 Medalla de la Ciutat de Mataró.

El Ple de l’Ajuntament de Mataró va aprovar el dijous 12 d’abril per unanimitat atorgar la Medalla de la Ciutat als Armats de Mataró donada la transcendència cultural i social de les activitats que porta a terme aquesta associació. La proposta es fa a instància dels escrits presentats per una quinzena d’entitats de la ciutat.

“Associació Armats de Mataró” es va re-constituir com a associació sense afany de lucre l’any 1985 mantenen la tradició de les desfilades de soldats romans a les processons de Setmana Santa a Mataró. A més de les tradicionals desfilades, participen en altres activitats com la representació de “La Passió, Últims dies de Jesús” des de l’any 1982 ‘ l’organització a la ciutat l’any 2004 de la Trobada d’Armats que va aplegar més de 1.400 armats de 31 grups diferents per commemorar els seus 300 anys d’antiguitat a la ciutat.

Aquests i altres fets fan mereixedors de diversos reconeixements entre els que destaquen la qualificació de “Soldats de Pau” per part de Joan Pau II l’any 1986 i l’acord del Ple de l’any 2002 pel qual son reconegudes les desfilades com a integrant del Patrimoni Cultural de la Ciutat.

L’acord del Ple va ser publicat al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB). Un cop transcorregut un període de 20 dies, durant els quals es podien presentar al·legacions, es fa efectiu l’atorgament de la Medalla quedant aprovat definitivament.

El Reglament de Protocol, Honors i Distincions de l’Ajuntament de Mataró, aprovat el 10 de desembre de 1998, especifica que la Medalla de la Ciutat és una manifestació d’agraïment que s’atorga per raó de l’actuació personal o col·lectiva a favor de la ciutat, que hagi tingut un ressò especial o una repercussió notable en els àmbits culturals, artístic, econòmic, social, polític o esportiu.

Distincions

Distincions als membres de l’associació.

Totes les associacions premien amb un reconeixement a la persona que per els motius que creguin oportú es diferencia de la resta de membres, també es habitual rebre “regals” o “detalls” que les Juntes aproven eventualment per un cas molt concret e inclús hi ha vigents distincions en exclusiu per participar en diferents actes com es el Maniple o la Passió.

Armats de Mataró a lo llarg de la seva historia ha tingut moltíssims integrants, es impossible recollir tots els noms dels participants i congregants, socis i sòcies que durant aquest 300 anys han intervingut en l’associació en els diferents formats que ha tingut, Per això només es recull la distinció que es va iniciar a l’any 1983 i que actualment es vigent:

Insígnies de Pin de Plata i Pin d’Or  

Aquesta distinció s’entrega al soci/sòcia que forma part de l’entitat en el moment que fa els 25 anys de pertinença amb el Pin de Plata i el Pin d’Or per els 50 anys. Com ha fet rellevant que es, normalment l’acte protocol·lari forma part del Sopar Social d’Armats de Mataró davant de les autoritats de la ciutat i de l’església.

Maniple

Què és un maniple?

Es el conjunt de totes aquelles persones sòcies d’Armats de Mataró que ocupen un lloc en les desfilades o processons amb el vestuari d’armat i estan subjectes al Reglament de Codi Intern de l’associació. No hi ha un número obligatori, si be es cert que no poden ser de menys de 3 persones per motius logístics dins d’un Maniple. Armats de Mataró actualment te la possibilitat de 112 membres amb una total d’equipació lògica agrupats per Optiades .( CONTACTA amb l’entitat per ser ARMAT ) .

L’element més important del Maniple es la seva Bandera. Armats de Mataró en te dues, l’original que es va perdre després que es van prohibir les processons en un trasllat de material al 1969 i per això se’n va fer una reproducció a l’any 1983 quan Armats de Mataró va tornar a l’activitat. Posteriorment en el any 2009 un anònim en va fer la devolució. En la reproducció es on es llueixen les “corbates” imposades en les trobades d’armats. En les dos Banderes es pot llegir “Congregació de Ntra. Sra. Dels Dolors “, “ Secció Armats de Mataró”.

Optiades i formacions actuals.
El Maniple te un organigrama fixe que pateix modificacions no sols cada any en motiu dels membres de l’entitat que en formen part, sinó també en base a cada acte que poden fer variar el numero d’integrants com les seves posicions habituals segons necessitats o protocols. La Optiada es el nom que rep el grup d’armats que per motius logístics sol ser de 12 integrants. Detallem un exemple en base a les possibilitats de les equipacions.
Armat Antic. Encara que no desfilen formen part del Maniple, son 2 Guàrdies i un músic amb sac de gemecs.
Caballista. 2 Carros romans guiats per un Optió i 5 equipacions de Tropa, en llatí serien els  “Equites”.
Comandament. Capità Manaia, 1er i 2on Banderer, un portador de Penó i 4 Decurions Auxiliars.
Escolta Bandera. 5 equipacions de Tropa, normalment amb espassa o llança depenent decisions del Capità.
Torxa Número indeterminat de joves que per les seves característiques físiques i edat no porten equipació de metall.
Optiada Banda. Un Decurió Cap de Banda, un Optió de Banda i 12 equipacions de Tropa de músic.
Optiada Lictor/Signum Un Decurió, 2 Options i 10 de Tropa, la Optiada Juvenil s’ha incorporat amb 12 de Tropa.
Optiades Llança I , II i III. Lictor de Tropa i 3 Optiades formada per 2 Options i 10 equips de Tropa en cada una.

Ordre jeràrquic:
Capità Manaia. Banderers. Decurió Cap de Banda. Decurió. Optió. Tropa.
El Capità Manaia es el màxim responsable i comandament  del Maniple. La seva posició actualment es renova cada 4 anys (fins un màxim de 2 mandats seguits segons estatuts renovats 2017 ), per dret forma part de la Junta Directiva i actualment es votat per els membres del Maniple del mateix any i l’anterior en el seu propi Procés Electoral. La llista de Capità Manaia en l’entitat que s’han pogut recuperar es la següent:

1940 – 1952 Josep Mitjans.
1952 – 1962 Antoni Trenchs Ruiz.
1963 – 1964 Salvador Esquerra Tuñí.
1964 – 1969 Francesc Javier Peláez San Francisco.
1970 – 1980 (Desert per estar prohibides les processons).
1981 – 2009 Francesc Javier Peláez San Francisco.
2009 – 2013 Jordi Romagosa Nebot.
2013 – 2017 Jordi Romagosa Nebot. (Reelecció).
2017 – 2021 Rafel Llibre Tur.
2021 – 2025 Mario Martínez Carballo.

Maniple

Figures Especials:

Son aquells membres de l’entitat que per motius varis no desfilen però que estan o han estat vinculats al Maniple a lo llarg dels anys i en la anualitat en vigor participen en el Maniple.

Banderer d’Honor: 

Soci en actiu que va formar part del Maniple en edicions anteriors i que mereix el reconeixement màxim per un armat .Present en tots els actes de l’any i que fa l’entrega de la Bandera depositada en la capella de la “ Mare de Deu dels Dolors “ de Mataró al Banderer del Maniple el mateix Dijous Sant. Habitualment es tria per antiguitat i/o per reconeixement . L’ any 1988 es va instaurar aquesta figura i tot el corresponent protocol.

 Antic Armat : 

L’any 2019 es crea la figura i tot el seu protocol, es l’armat amb el vestuari reproducció del segle XVI , la seva única presencia es en la “Recollida de Bandera” de Dijous Sant i fa d’escolta al Banderer d’Honor al so de la música “ La marxa de l’armat” reproduïda amb sac de gemecs . Actualment hi ha dos equipacions i son relleus anuals entre antics Banderers d’Honor si es possible. Per motius de la pandèmia fins l’any 2021 no va poder-se portar a terme.

Maniple

Què fa un Maniple ?

Participa en els esdeveniments que requereixen vestir-se d’armat, com son les processons, actes litúrgics i desfilades en trobades o d’altres desfilades o actes que per els seu format permeten mantenir la solemnitat i no hi ha una teatrelització o coreografia que entri en conflicte amb el Reglament de Codi Intern d’Armats de Mataró ni amb els seus estatuts.

Una de les característiques d’Armats de de Mataro més reconegudes es la seriositat, rectitud i la marcialitat que demostren durant les desfilades i processons on sols es permès parlar o sortir de la formació al Capità Manaia i el president de l’entitat en els protocols marcats. Durant les desfilades es desenvolupen evolucions al so dels timbals depenent de lo pactat i les possibilitats del lloc. En alguns moment del recorregut de les processons que es repeteixen anualment, sempre es fa una l’evolució (Combat) en el mateix lloc en reconeixement a l’armat difunt que va ser insígnia per l’entitat.

Maniple

Distincions per als membres del Maniple

Al llarg dels anys en diferents juntes s’han fet reconeixements als armats del maniple, per la seva implicació, perseverança i comportament. Actualment no hi ha altres insígnies o premis reconeguts i en vigor al Maniple, encara que si que entre els diferents grups, optiades o tropes es fan detalls o obsequis per motius amplis. Estan vigents aquestes :

Insígnies de 25 anys i Insígnies de 50 anys:  

S’imposen a aquells armats que fan els 25 anys de maniple en actiu davant de tot el Maniple, i respectivament als de 50 retirant l’anterior de 25.  l’actualitat es fa al iniciar l ”Homenatge a la Ciutat” el Dijous Sant. La lluiran mentre formin part del Maniple en totes les ocasions que portin el vestuari d’armat al llarg del temps. La seva instauració amb caràcter retroactiu es va iniciar a l’any 2020 aprofitant que era el primer i l’únic acte en Pandèmia que es va realitzar amb públic sota les normes del PROCICAT durant la Setmana Santa d’aquell any.

Premi ArMat i Premi ArNat :

Premi que s’entrega als dos armats que aquell any per el seu tarannà compleix els requisits per ser-ho, els dos premis s’obtenen per els mateix valors, l’únic fet diferenciador es que un armat te un comportament amb més rauxa  i l’altre amb mes seny. Actualment s’entrega per votació popular del Maniple, triant entre els presentats .En els seus inicis, l’any 1983, era la Junta que triava els premiats, ara dels presentats per la Junta i el Capità Manaia son els companys integrants del Maniple que decidiran amb seu vot l’últim dia de processons de Setmana Santa qui obtindrà cada premi.

Obsequi Espassa: 

En l’any 2017 s’instaura el Obsequi per el Capità Manaia. Es una reproducció d’una “Gladius” seragrafiada que s’entrega en reconeixement al seu treball finalitzats els 2 mandats consecutius (8 anys) màxim regulat per els estatuts actuals  o en el cas que per motius aliens a les normes de l’entitat no ha pogut formalitzar-los.

Maniple

Singularitats del Maniple d’Armats de Mataró.

Pas al desfilar:  

El Maniple es incapaç de desplaçar-se sense el so dels timbals, caixes i bombos que son els únics instruments en les desfilades i processons, al mateix temps el pitjor que pot passar per un armat es que durant la desfilada o processo per motius aliens s’hagi d’estar parat, perquè  això no passi el pas dels armats te diferents cadències i velocitats que van variant segons el pactat per el Capità Manaia i el Cap de Banda que amb un redoble anirà marcant cada variació.

Pas de Fangar 

Es el pas característic d’Armats de Mataró. Amb una cadència de picar la llança de 1,96 segon.

El peu esquerra llisca endavant i enrere per tornar al seu lloc, avançant sols el peu dret al mateix temps que la llança, que pica al terra al só dels timbals. Cada compàs te 4 temps i l’últim es el que marcarà els girs quan sigui de menester fer-ho, per exemple al girar als carrers.

Pas Maspoc / Pas de l’Oca

També  es un pas molt característic d’armats amb la mateixa cadència sonora dels timbals d’ 1,96 segon.

S’inicia creuant la llança cap a dins de la formació, inicia el pas obrint la cama cap a fora les posicions parell i cap a dins les posicions senars, seguidament l’altre cama s’ajunta a la que ha fet el moviment, quedant 4 files d’armats a la vista i després es fa el mateix moviment al reves, tornant a dos files en la següent repetició de timbals .

Aquest pas també es el pas que fan els “Antic Armat” en la guardià del “Banderer d’Honor” en la “Recollida de Bandera” del Dijous Sant encara que en aquest acte la música es exclusiva amb el nom de “ Marxa de l’armat” i la du a terme un sac de gemecs i un timbal. La composició d’aquesta marxa exclusiva per aquest acte ha estat cedida per el seu creador Ramon Redorta Vila.

Pas Lleuger 

Serveix per fer desplaçaments rapits del Maniple, te dos variacions de timbals que en qualsevol cas el resultat es el mateix. Iniciant el pas amb el peu dret i amb llança a l’espatlla si inicia el pas militar.

Evolucions en desfilades:  

Durant les desfilades o processons, on poden arribar a ser d’una durada de fins a 6 hores, es necessari canviar el hàbit del moviment repetitiu, d’això s’encarreguen els diferents passos que tenim, però al mateix temps s’ha de mantenir la tensió i trencar la monotonia, d’això se’n carreguen les evolucions en diferents graus de complexitat i velocitat.

Creuaments.  (Tropes de llança, Lictors i Banda)

Durant el Pas de Fangar amb avis previ del Cap de Banda marcant-hp amb el timbal es poden fer creuaments de files, Curts o Llargs cada un amb la seva particularitat al fer-lo i desfer-lo, en qualsevol cas acabat l’encreuament cada armat ha d’estar a la seva posició en que l’ha iniciat i se segueix marcant el pas.

Combats . (Tropes de llança)

Si inicien parats, el Cap de Banda marca quin tipus de combat es farà . Actualment hi ha Combat de Dos, Combat de Tres i Tots contra tots o Combat General . El combat consisteix en girar 90º els armats de la posició dreta, i es fa la particularitat de cada combat, una vegada col·locats marcant el Pas de Fangar, en bloc es gira quedant un bloc d’armats enfrontat a l’altre. Es puja l’escut i amb la llança alçada endavant, s’avança marcant el Pas de l’Oca i es creuen els dos blocs , acabat el creuament es desmunta el combat a Pas de Fangar fins retornar a la posició original

La Fletxa . (Tropes de llança)

Durant el Pas de Fangar amb avis previ del Cap de Banda mancant-ho amb el timbal es poden fer aquesta evolució que s’inicia com un Creuament Curt de files, amb la particularitat que una part de la I tropa i de la III Tropa de Llances queden en forma de punta de fletxa, i s’avança , fins que es desfà per trams i cada armat queda a la seva posició en que l’ha iniciat.

L’Estrella . (Tropes de llança, Lictors i Lictor de Tropa)

Aquest tipus d’evolució requereix un espai ampli , si inicia amb la col·locació del Maniple separant la Tropa de Llança i Lictors de la resta del Maniple  i es van col·locant les files d’armats al Pas de Fangar, una vegada assolida la posició predestinada queda un estrela de 8 puntes que es desplaçarà girant al contrari de les agulles del rellotge  360º  fins retornar a la posició original de inici de les voltes, posteriorment es desmuntarà la estrella seguint amb el Pas de Fangar fins que cada fila es quedi en la posició d’inici.

Altres Evolucions com La Gala, Soldats de Pau o El Triangle  han nascut posteriorment per fer-se en l’ “Homenatge a la Ciutat” i tots tenen la generalització d’iniciar-se en parada, en un espai ampli i lligats habitualment a l’inici o al final de L’Estrella.

Passió

Què és la Passió ?

Es un esdeveniment tant necessari i important per l’entitat com el Maniple i permet que moltes persones que formen part de l’associació que per condicions varies no poden formar part del Maniple puguin participar-hi . Es l’esdeveniment anual que més massa social mou al mateix temps, incloent-hi voluntaris i col·laboradors extens a l’entitat . La seva historia inicial es remunta a l’any 1983 on es va fer la primera representació per motius molt especials i puntuals tal i com es detalla en el llibre publicat “ Historia Armats de Mataró 1705-2017”.

Passió

Singularitats de la Passió d’Armats de Mataró.

La Passió de Mataró actualment s’anomena “La Passió, Últims dies de Jesús” , els texts segons els Evangelis de Sant Mateo van ser compilats per Antoni Codina March i posteriorment s’han anat ajustant i variant al llarg del temps per necessitats de direcció, en un inici eren 21 quadres amb 4 hores de duració fins als 11 quadres actuals.

Actualment, desprès de múltiples variacions en durada, format i llocs , es una representació teatral que detalla els últims dies de Jesús en un format molt proper al públic, en directe i totalment amateur amb una durada aproximada de 90 minuts per representació . Es sol portar a terme el divendres i dissabte de la setmana de Dijous de Rams en el espai cedit per la Basílica de Santa Maria de Mataró  que es “L’Hort del Rector”. S’ha representat amb espectadors ininterrompudament des de l’inici excepte l’any 2020 que per motius de restriccions sanitàries es va suspendre i l’any 2021 que seguint per les mateixes restriccions es va gravar en format digital.

Es poden aconseguir entrades a preus populars en Codetickets i el Departament de Cultura de Mataró.

Passió

Personatges de la Passió.

Totes les persones que hi participen es mereixen el mateix respecte i reconeixement, encara que si que es cert que uns tenen alguns papers o càrrecs amb més responsabilitats que d’altres.  Per això s’agreix a tothom la seva implicació sense posar el nom de ningú per davant d’altres en totes les edicions des de 1983. 

Si vols formar part d’aquesta representació, posat en contacte amb nosaltres

Passió

Distincions en la Passió:

Es habitual que hi hagi distincions per varis motius per els actors/actrius i figurants a petició del director o de la Junta. En l’actualitat hi ha vigent:

Placa de la Passió:  

Al finalitzar l’última representació i durant el sopar col·lectiu que es fa amb tots els participants s’entrega la placa a la persona triada per els seu comportament, implicació o a d’altres valors tant necessaris per portar a terme la representació. Més d’un any s’ha quedat el premi dins de l’entitat perquè l’harmonia ha sigut col·lectiva i tothom ha estat sublim amb la seva implicació i comportament.

Altres

Missa en honor a la nostra patrona Mare de Déu dels Dolors, i en sufragi als nostres difunts

Anualment cada Divendres de Dolors Armats de Mataró participa activament en la missa de les 20h a la Capella de la Mare de Deu Dolors de la Basílica de Santa Maria de Mataró amb l’entrada de la “Bandera” portada per el “Banderer d’Honor” triat per aquell any. Seguidament durant la missa el consiliari anomena i recorda els socis i sòcies que han traspassat durant l’any.

Altres

Trobades d’armats i desfilades en altres poblacions.

Processons.

2015 Bellpuig – Participació en Processó dels Dolors de Bellpuig

2017 Amer – Participació en Processó dels Dolors d’Amer

Altres

Processons de Mataró.

Durant la Setmana Santa de Mataró, les entitats que formem la Comissió de Setmana Santa fem diferents actes processionals, uns en conjunt o coorganitzats com es la “Processó General” de Divendres Sant i la de la “Nit de Silenci” de Dijous Sant i d’altres individuals, es en aquest actes de Processó individual en que Armats de Mataró hi participa convidada, ja sigui habitualment o esporàdicament. D’entre elles :

Processó de Diumenge Rams organitzada per la Congregació del Captiu ininterrompudament des de 2012

Processó de Dissabte Sant organitzada per la Confraria del Sant Sepulcre i la Confraria La Veronica en l’any 2018 i 2023

Altres

Pessebres Vivents, Pastorets i Passions.

Per el tipus d’indumentària que portem en el Maniple, escau que entitats que fan activitats culturals relacionades amb la tradició i la cultura popular sol·licitin la participació desinteressada d’armats per fer presencia en el esdeveniment que organitzen, es un orgull poder ajudar amb la nostre presencia a aquestes entitats i reforçar els valors tradicionals, encara que per motius logístics o de coincidència amb d’altres esdeveniments s’ha declinat la invitació a participar-hi en alguns casos. S`han fet o es fan :

Pessebre Vivent d’Òrrius, organitza: Amics del Pessebre Vivent d’Òrrius

Pessebre Vivent de Calella, organitza: Pa, Vi i Moltó.

Pessebre Vivent de Sta. Maria de Palautordera, organitza : Gitanes de Palautordera.

Pessebre Vivent de Corró d’Avall, organitza: Agrupació Santa Eulalia.

Pessebre Vivent de Canet de Mar, organitza: Grup Teatral Amateur “el Centru”.

Pastorets de Mataró, organitza: Sala Cabanyes.

La Passió “Vida desprès de la Mort”, organitza Agrupació Parroquial d’Argentona.

Altres

Fires, mostres culturals i filmacions.

Les Fires promogudes per entitats privades on es mostra la cultura i la tradició, així com altres fires en un format organitzat per ajuntaments u organismes vinculats a la Generalitat també es un mirall on exposem o participem desfilant amb el Maniple . Més esporàdic però també sempre en aixopluc del paraigües cultural, s’ha participat en filmacions o reproduccions digitals on es reprodueix una part de l’historia de l’antiga època romana. S’ha participat a:

Fira iberoromana. Fira romana de Cabrera, 2009, 2010 i 2013

Magna Celebratio , Festival Roma de Badalona, 2005, 2006 i 2007

Mostra d’entitats de Mataró edicions bianuals , des de la primera del 2004 que hi som presents.

Fira-passió d’Esparraguera, 2019 i 2022

“De Daciana a LLançà“ , Filmació Migmetratge reconstrucció històrica de l’arribada dels romans a Llança, 2013

Fòrum de les Cultures Barcelona 2004

Vil·la Romana de Torre Llauder  el 50è aniversari de la trobada de les restes, 2012

Altres

Presentacions, tallers i exposicions visites a col·legits,

Cada any Armats de Mataró fa la presentació a inici de temporada de lo que seran els Cartells de Setmana Santa i de Passió en un acte on es convida les màximes autoritats del govern de Mataró i eclesiàstiques i en algunes ocasions ponents que per el seu tarannà son o han sigut importants en l’historia d’Armats de Mataró . També gracies a la col·laboració de Fundació Iluro es fan tallers a la Biblioteca de la fundació i exposició de material d’armats uns mesos abans de la Setmana Santa . Una altre exposició oberta tot l’any es el mateix local social (Castrum) on es pot gaudir de tot el material exposat amb una visita guiada si se sol·licita, de vegades la visita guiada la fem in situ en els col·legits que ho demanen perquè la matèria del trimestre coincideix en el temari amb l’època romana.

Avís Legal

Titularitat, l’objecte i l’àmbit d’aplicació del domini www.armatsdemataro.cat

S’informa en compliment de la Llei 34/2002, d’11 de juliol, de Serveis de la Societat de la Informació i del Comerç Electrònic (LSSICE), als usuaris que la titularitat d’aquest domini és de la Associació Armats de Mataró (en endavant Armats de Mataró), amb seu social al Carrer Sant Simó número 13 de la ciutat de Mataró amb el copi postal 08301, proveïda del CIF G-558357443 inscrit en el Registre d’Associacions de la Generalitat de Catalunya en qualitat de associació cultural sense ànim de lucre, amb el núm. 7778/B de la Secció 1ª i també consta inscrita en el Registre de l’Ajuntament de Mataró amb el núm. 106

El disseny i el desenvolupament de la pàgina web s’ha realitzat pel dissenyador gràfic, web i fotografía Victor Rodríguez

Les presents condicions d’ús de la web, www.armatsdemataro.cat, tenen com a objecte regular la posada a disposició i accés de forma gratuïta al públic en general de la informació cultural, institucional, social, així com dels productes i serveis d’Armats de Mataró o per tercers col·laboradors d’Armats de Mataró, que puguin ser d’interès per a l’usuari.

L’usuari està subjecte a les polítiques i condicions vigents en el moment en què utilitzi la pàgina web present, a excepció que per llei o decisió de l’organisme competent s’hagin de fer els canvis adients amb caràcter retroactiu en les polítiques o condicions esmentades. En aquest sentit, Armats de Mataró es reserva la facultat d’efectuar, en qualsevol moment i sense necessitat d’avís previ, modificacions i actualitzacions de la informació continguda a la web, de la configuració i de la presentació d’aquesta i de les condicions d’accés. Per tant, es recomana als usuaris que consultin assíduament les condicions que es determinen en la nota legal present.

El mer ús i navegació per la web, així com el fet de sol•licitar informació o, al seu cas, identificar-se, suposen l’acceptació com a usuari, sense reserves de cap tipus, de totes i cadascuna de les condicions generals d’accés i ús presents, i al seu cas, de registre i contractació.

Altres

Actes socials lúdics.

No poden faltar els actes socials on els socis/sòcies , familiars i amics/amigues poden gaudir i compartir d’una manera més distesa els moments amb la resta, es repeteixen cada any amb diferents formats i molts d’ells s’aprofiten per fer l’entrega de insígnies, obsequis i detalls de diferents indoles.

Esmorzar del Maniple.

Actualment, des de 2014, s’ha recuperat l’esmorzar per els que han format part del Maniple en l’any en curs, es sol fer els mateix dissabte de Setmana Santa acabada la processó del Divendres Sant.

Botifarrada per Càritas.

Transcorreguda la Setmana Santa i ven entrat al juny , es habitual fer un esmorzar/dinar en format botifarrada on tothom vinculat a Armats de Mataró es benvingut, a preu popular amb la condició d’aportació de mínim un quilogram d’aliments per donació a Càritas en aquell mateix moment.

Sopar Social

Acaba la part àlgida de la temporada es celebra un sopar on hi ha totes les autoritats de la ciutat i banderer d’honor amb acompanyants convidats, on es fan les entregues de premis i obsequis més important de la temporada, aquest esdeveniment es va iniciar al 1983 per reconèixer la feina d’uns socis/sòcies que van fer i apadrinar la reproducció de la bandera que es va extraviar als anys 70.

Àpat de la “Cursa de la Santes” i d’altres activitats.

Durant l’any hi ha molts moments per compartir, uns com les sardinades, excursions, caminades i d’altres  no son tan continus com la participació a la “Cursa Popular de les Santes de Mataró” que una vegada finalitzada els participants que ho han fet en nom d’Armats de Mataró gaudeixen d’un esmorzar en el “Castrum”.

Avís Legal

Titularitat, l’objecte i l’àmbit d’aplicació del domini www.armatsdemataro.cat

S’informa en compliment de la Llei 34/2002, d’11 de juliol, de Serveis de la Societat de la Informació i del Comerç Electrònic (LSSICE), als usuaris que la titularitat d’aquest domini és de la Associació Armats de Mataró (en endavant Armats de Mataró), amb seu social al Carrer Sant Simó número 13 de la ciutat de Mataró amb el copi postal 08301, proveïda del CIF G-558357443 inscrit en el Registre d’Associacions de la Generalitat de Catalunya en qualitat de associació cultural sense ànim de lucre, amb el núm. 7778/B de la Secció 1ª i també consta inscrita en el Registre de l’Ajuntament de Mataró amb el núm. 106

El disseny i el desenvolupament de la pàgina web s’ha realitzat pel dissenyador gràfic, web i fotografía Victor Rodríguez

Les presents condicions d’ús de la web, www.armatsdemataro.cat, tenen com a objecte regular la posada a disposició i accés de forma gratuïta al públic en general de la informació cultural, institucional, social, així com dels productes i serveis d’Armats de Mataró o per tercers col·laboradors d’Armats de Mataró, que puguin ser d’interès per a l’usuari.

L’usuari està subjecte a les polítiques i condicions vigents en el moment en què utilitzi la pàgina web present, a excepció que per llei o decisió de l’organisme competent s’hagin de fer els canvis adients amb caràcter retroactiu en les polítiques o condicions esmentades. En aquest sentit, Armats de Mataró es reserva la facultat d’efectuar, en qualsevol moment i sense necessitat d’avís previ, modificacions i actualitzacions de la informació continguda a la web, de la configuració i de la presentació d’aquesta i de les condicions d’accés. Per tant, es recomana als usuaris que consultin assíduament les condicions que es determinen en la nota legal present.

El mer ús i navegació per la web, així com el fet de sol•licitar informació o, al seu cas, identificar-se, suposen l’acceptació com a usuari, sense reserves de cap tipus, de totes i cadascuna de les condicions generals d’accés i ús presents, i al seu cas, de registre i contractació.

Avís Legal

Galetes ( Cookies ) definició i normativa .

Una galeta o cookie és un fitxer que es descarrega en el t ordinador del usuari a l’accedir a determinadas páginas web. Les galetes permeten a una pàgina web, entre altres coses, emmagatzemar i recuperar informació sobre els hàbits de navegació d’un usuari o del seu equip i, depenent de la informació que continguin i de la forma en què utilitzi el seu equip, poden utilitzar-se per reconèixer a l’usuari. 

Tipus de galetes

– Segons qui sigui l’entitat que gestioni el domini des d’on s’envien les galetes i tracti les dades que s’obtinguin, es poden distingir dos tipus: galetes pròpies i galetes de tercers.

– Existeix també una segona classificació segons el termini de temps que romanen emmagatzemades en el navegador de l’usuari, podent tractar-se de galetes de sessió o galetes persistents.

– Existeix una altra classificació amb cinc tipus de galetes segons la finalitat per la qual es tractin les dades obtingudes: galetes tècniques, galetes de personalització, galetes d’anàlisi, galetes publicitàries i galetes de publicitat comportamental. Es poden regular per l’enllaç de a la pàgina de protecció de dades de Google. 

Armats de Matarño utilitza en aquest web diversos tipus de galetes amb la única finalitat de millorar la navegació de l’usuari en aquest lloc web, sense cap tipus d’objectiu publicitari o similar. Totes les galetes, excepte la feta servir per Google Analytics, són temporals i desapareixen en tancar la sessió. Les galetes que puguin provenir dels enllaços o hipervincles d’altres entitats s’hauran de tractar des de la web enllaçada i Armats de Mataró declina qualsevol responsabilitat d’aquestes galetes i la seva utilització per tercers.

Acceptació de la Política de galetes

Com modificar la configuració de les galetes

Es pot restringir, bloquejar o esborrar les galetes utilitzant el navegador. En cada navegador l’operativa és diferent. Aquí es detallen els enllaços per a fer-ho amb alguns dels navegadors més populars:

Chrome  

Firefox 

Internet Explorer (en castellà) 

Safari (en anglès) 

Avís Legal

Prestació del servei i informació subministrada.

Armats de Mataró no garanteix la inexistència d’interrupcions o errors en l’accés a la web o al seu contingut, ni que aquesta es trobi lliure de virus, ni de qualsevol altre element que pugui produir alteracions en el sistema informàtic de l’usuari. Armats de Mataró farà, sempre que sigui possible i que les tasques no siguin de difícil execució, tot el que calgui per restablir les comunicacions i corregir els errors, tan aviat com en tingui notícia, dels errors, de les desconnexions o de la falta d’actualització en els continguts.

Armats de Mataró no es fa responsable dels perjudicis que es puguin derivar d’interferències, omissions, interrupcions, virus informàtics, avaries i/o desconnexions en el funcionament operatiu d’aquest sistema electrònic o en els aparells i equips informàtics dels usuaris, motivats per causes alienes a Armats de Mataró, que impedeixin o retardin la prestació dels serveis o la navegació per la web, ni dels retards o bloqueigs en l’ús causats per deficiències o sobrecàrregues d’Internet o en altres sistemes electrònics, ni de la impossibilitat de donar el servei o permetre l’accés per causes no imputables a Armats de Mataró, degudes a l’usuari, a tercers, o a supòsits de força major.

En el cas que en algun moment es produís alguna errada a la informació publicada a la web, es procedirà immediatament a esmenar-la. Així mateix, és possible que els continguts de la web es puguin mostrar, en ocasions, com a informació provisional.

Avís Legal

Propietat intel·lectual i industrial i Hipervincles o “Links” i la responsabilitat

Els textos, imatges, logos, signes distintius, sons, animacions, vídeos, codis font i resta de continguts inclosos a la web són propietat d’Armats de Mataró, que en disposa al seu cas del dret d’ús i explotació i, en tal sentit, es converteixen en obres protegides per la legislació aplicable en matèria de propietat intel·lectual i industrial, nacional i internacional vigent en cada moment. Per aquesta raó, queda terminantment prohibida l’explotació total o parcial de qualssevol dels continguts (text, “logotip”, imatges, dissenys, etc.) que apareixen a la web d’Armats de Mataró, així com la còpia, reproducció, adaptació, modificació o transformació dels continguts de la web si no és amb la prèvia aprovació d’Armats de Mataró, que, en tot cas, haurà de ser expressa i per escrit.

Entre els seus continguts, el portal d’Armats de Mataró inclou enllaços amb altres webs gestionades per tercers amb objecte de facilitar l’accés de l’usuari a informació bescanviable a través d’Internet. No obstant això, Armats de Mataró no es responsabilitza de l’existència d’enllaços entre els tercers i altres webs alienes a Armats de Mataró. Els enllaços facilitats al web del d’Armats de Mataró tenen finalitats informatives per a l’usuari d’aquesta web, però en cap cas situa a Armats de Mataró en una posició de garant i/o de part ofertant dels serveis i/o informació que es puguin oferir per tercers per mitjà dels enllaços.

Segons l’anterior, Armats de Mataró declina qualsevol responsabilitat pels serveis i/o informació que es presti en altres pàgines web enllaçades amb aquesta web. Armats de Mataró no controla ni exerceix cap tipus de supervisió quan inclou un “link” a la web www.armatsdemataro.cat. No obstant, la utilització de “links” a altres pàgines web no suposa, de cap manera, responsabilització ni apropiació del contingut d’aquestes, i no es pot entendre, tampoc, que es produeix cap tasca de supervisió ni aprovació dels canvis i informacions que s’hi realitzin. S’aconsella els visitants a les altres pàgines web esmentades que consultin les eventuals condicions legals que s’hi exposin.

Queda expressament prohibida la introducció d’hipervincles amb finalitats publicitàries, comercials o d’associació a pàgines web alienes Armats de Mataró, que permetin l’accés a la web d’Armats de Mataró sense consentiment i/o autorització expressa prèvia. En tot cas, l’existència d’hipervincles a llocs web aliens a Armats de Mataró, no implicarà en cap cas l’existència de relacions comercials, mercantils o de qualsevol altra índole amb el titular de la pàgina web on s’estableixi l’hipervinculat, ni l’acceptació per part d’Armats de Mataró dels seus continguts, opinions, ni serveis.

Armats de Mataró no assumeix cap responsabilitat pels danys i perjudicis que es puguin deure a:

  • El funcionament, la disponibilitat, l’accessibilitat o la continuïtat dels llocs enllaçats.
  • El manteniment de la informació, els continguts o els serveis existents en els llocs enllaçats.
  • La prestació o la transmissió de la informació, els continguts o els serveis existents en aquests llocs.
  • La qualitat, la licitud i la fiabilitat dels continguts i els serveis existents en els llocs enllaçats.
  • L’incompliment de la llei, la moral i els bons costums com a conseqüència de la difusió, l’emmagatzematge i la posada a disposició dels continguts subministrats per tercers.
  • La infracció de drets de propietat intel•lectual o industrial, drets a l’honor, intimitat personal, familiar, a la imatge de les persones o comunicació d’informació personal per part de tercers.
  • La realització d’actes de competència deslleial i publicitat il·lícita.
  • Falta de veracitat, exactitud o actualitat d’aquests continguts.

Avís Legal

Condicions d’ús per part dels usuaris. Política de privacitat, protecció de dades de caràcter personal

L’accés a la pàgina web www.armatsdemataro.cat, és voluntari. Amb caràcter general, l’usuari s’obliga a utilitzar la web, els continguts i els serveis que s’hi ofereixin, de forma diligent, correcta i lícita, així com en compliment de les condicions generals presents, i les advertències especials o les instruccions d’ús contingudes en aquestes o a la web, i a obrar sempre conforme a la llei, als bons costums i a les exigències de la bona fe, utilitzant la diligència deguda, i abstenint-se d’utilitzar la web de qualsevol forma que pugui impedir-ne, danyar-ne o deteriorar-ne el normal funcionament, els béns i drets d’Armats de Mataró, els seus proveïdors, la resta d’usuaris o en general de qualsevol tercer. Queda prohibit l’accés al portal web així com el seu ús als menors d’edat i/o tutelats sense el consentiment exprés dels seus tutors o representants legals.

Concretament, durant la utilització de la web www.armatsdemataro.cat, l’usuari s’obliga a:

No reproduir de cap manera, ni tan sols mitjançant hipervincle, el web ni cap dels seus continguts, si no és amb autorització expressa, escrita i conferida per la persona d’Armats de Mataró amb poder suficient a tals efectes.
No suprimir, eludir o manipular el “copyright” i la resta de dades que identifiquen els drets dels seus titulars incorporats als continguts, així com als dispositius tècnics de protecció, o qualsevol mecanisme d’informació que puguin contenir els continguts.
No alterar, re-programar, modificar, adaptar ni traduir el codi font d’aquesta pàgina web. Tota reproducció parcial o total del codi font de la pàgina web en qualsevol suport i per qualsevol raó es considerarà una còpia no autoritzada.
No introduir, emmagatzemar o difondre, a la web o des d’aquesta, qualsevol informació o material que pugui ser difamatori, injuriós, obscè, amenaçador, xenòfob, incitador a la violència, a la discriminació per raó de raça, sexe, ideologia, religió o que de qualsevol forma, atempti contra la moral, l’ordre públic, els drets fonamentals, les llibertats públiques, l’honor, la intimitat o la imatge de tercers i, en general, la normativa vigent.
No introduir, emmagatzemar o difondre, a la web o des d’aquesta, cap programa, dades, virus, codi o qualsevol altre dispositiu electrònic o físic que sigui susceptible de causar danys a la web, a qualsevol dels serveis, o a qualsevol dels equips, sistemes o xarxes, de qualsevol altre usuari, dels patrocinadors, col·laboradors, proveïdors o en general a qualsevol tercer.
No realitzar activitats publicitàries o d’explotació comercial a través de la web, i no utilitzar-ne els continguts i la informació per remetre publicitat, per enviar missatges amb qualsevol altre finalitat comercial, ni per recollir o emmagatzemar dades personals de tercers.
No utilitzar identitats falses, ni suplantar la identitat d’altres en la utilització de la web o de qualsevol dels seus serveis, incloent-hi la utilització, en el seu cas, de contrasenyes o claus d’accés de tercers o de qualsevol altra forma.
No destruir, alterar, utilitzar per al seu ús, inutilitzar o danyar les dades, informacions, programes o documents electrònics enllaçats a la web, els seus patrocinadors, col·laboradors, proveïdors o tercers.
No introduir, emmagatzemar o difondre mitjançant la web qualsevol contingut que infringeixi drets de propietat intel·lectual, industrial o secrets empresarials de tercers, i, en general, cap contingut del qual no ostentarà, de conformitat amb la llei, el dret a posar-lo a disposició de tercers.

En compliment de les disposicions legals vigents, l’adreça IP dels usuaris es guarda pel període de temps que es determina jurídicament, amb la finalitat de poder detectar el compliment de la legislació vigent per part dels usuaris. En el cas que es publiquessin continguts o es fessin comentaris que es poguessin considerar faltes o delictes, els administradors de la web podran bloquejar, rastrejar o esborrar qualsevol contingut o missatge segons els criteris expressats anteriorment.

Generalment, la utilització dels serveis de la web no exigeix la subscripció o el registre previ dels usuaris. Ara bé, hi ha serveis, com la pestanya de Contacte en els quals és necessari identificar-se. Aquesta identificació es farà de la manera que s’indiqui expressament en el servei i les dades es tractaran únicament amb les finalitats i amb les garanties indicades a les notes legals dels formularis.

A tals efectes, l’usuari  serà l’únic responsable de les manifestacions falses o inexactes que faci. Armats de Mataró no es responsabilitza de la veracitat i l’exactitud de les dades proporcionades per l’usuari i les seves dades seran esborrades una vegada acabada la resolució del motiu del contacte.

Serà responsabilitat de l’usuari la utilització dels serveis per qualsevol tercer il·legítim que faci servir a tal efecte les dades proporcionades en motiu del contacte.

Armats de Mataró vetllarà en tot moment pels principis que regula la legislació vigent en matèria de protecció de dades de caràcter personal, i recaptarà únicament de manera obligatòria les dades imprescindibles per oferir els serveis del portal. Garanteix en tot moment les mesures adequades per aconseguir la seguretat i la integritat previstes legalment per a cada tipus de fitxer.

L’Usuari podrà remetre a Armats de Mataró les seves dades de caràcter personal a través dels diferents formularis que a aquest efecte apareixen incorporats a la pàgina web. Els formularis estan obligats a la corresponent política de privacitat on s’informa del tractament de les seves dades de caràcter personal, les finalitats del tractament, com exercir els seus drets, etc.

En qualsevol cas, si tingués qualsevol dubte sobre el tractament de les dades personals per part d’Armats de Mataró, pot posar-se en contacte amb el nostre Secretari, a l’adreça postal indicada en l’apartat “Titularitat del domini www.armatsdemataro.cat”, o bé per correu electrònic a l’adreça info@armatsdemataro.cat.

La pàgina web d'Armats de Mataró utilitza cookies pròpies i de tercers per facilitar la navegació per a la pàgina web, així com emmagatzema les prèvies seleccionades per l'usuari durant la seva navegació. No utilitzem cookies per emmagatzemar o tractar dades de caràcter personal. Premi acceptar si considera seguir navegant. Més informació

Los ajustes de cookies en esta web están configurados para «permitir las cookies» y ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues usando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en «Aceptar», estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar